Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία γύρο κοτόπουλο Creta Farms
4 μεγάλες τορτίγιες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια καλαμπόκι
120 ml λευκό κρασί
60 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Για το γιαούρτι:
200 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλιές κάπαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την πορτοκαλί, σε μικρά μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την πορτοκαλί για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι πιπεριές ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, σουρώνετε το ρύζι, το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το καλαμπόκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γλασάρουν οι πιπεριές.
Αποσύρετε τις πιπεριές από το τηγάνι, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον γύρο κοτόπουλο για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το γιαούρτι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την κάπαρη ψιλοκομμένη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τις τορτίγιες σε μία επιφάνεια κοπής, απλώνετε ισομερώς το γιαούρτι με την κάπαρη, από πάνω τον γύρο κοτόπουλο, πάνω τις πιπεριές με το ρύζι, τυλίγετε σε ρολό, κλείνοντας και τις άκρες και κόβετε τις τορτίγιες στην μέση, ελαφρώς διαγώνια.