Burger σολομού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 burger buns
2 καρότα
20 γραμμάρια χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού
1 μεσαία τομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
40 γραμμάρια baby ρόκα
Για το μπιφτέκι:
1 κιλό σολομό φιλέτο χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 κουταλάκια πέστο βασιλικού
2 ασπράδια αυγού
100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε τα υλικά για το μπιφτέκι σολομού, τον σολομό, το πέστο, τα ασπράδια, την φρυγανιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε πολύ καλά και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις υπόλοιπες παρασκευές.
Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα καρότα και τα τοποθετείτε στο μπολ με την μαύρη ζάχαρη, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον χυμό λεμόνι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την ψιλοκομμένη τομάτα μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ανάβετε το BBQ, πλάθετε τον σολομό σε μπιφτέκια και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά, γυρνώντας ανά χρονικά διαστήματα.
Όταν τα μπιφτέκια σολομού είναι έτοιμα, τοποθετείτε στο BBQ τα burger buns να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, φρέσκο τυρί κρέμα, την ψιλοκομμένη μαριναρισμένη τομάτα, το μπιφτέκι σολομού, το μαριναρισμένο καρότο, λίγη baby ρόκα και τέλος το πάνω burger bun και σερβίρετε.

Video

×