Υλικά
Για 4 άτομα
4 burger buns
1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον
50 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
4 φέτες havarti Arla
Για το μπιφτέκι:
800 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σόγια σος
Για την blue cheese sauce:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι, τον κιμά μοσχάρι, το κρεμμύδι, την σκελίδα σκόρδο, τον μαϊντανό, την σόγια σος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 4 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά στo ψυγείο.
Όση ώρα ξεκουράζονται τα μπιφτέκια σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την blue cheese sauce, το φρέσκο τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, σπασμένο με τα χέρια σας και ανακατεύετε καλά.
Ανάβετε το BBQ και τοποθετείτε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, τα οποία ψήνετε για 8-10 λεπτά, γυρνώντας ανά χρονικά διαστήματα μαζί με το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό και τις φέτες κρεμμυδιού για 3-4 λεπτά συνολικά.
Στο τελευταίο γύρισμα των μπιφτεκιών τοποθετείτε πάνω τους από 1 φέτα havarti να λιώσει.
Όταν όλα είναι έτοιμα, τοποθετείτε στο BBQ τα burger buns να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, την blue cheese sauce, τις φέτες τομάτας, το μπιφτέκι με το havarti, τις ψητές φέτες κρεμμυδιού, το τραγανό μπέικον, την πράσινη σαλάτα και τέλος το πάνω burger bun και σερβίρετε.