Burger με μοσχαρίσιο λουκάνικο, ψητά φρέσκα κρεμμυδάκια και aioli

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 ψωμάκια για burger
4 μοσχαρίσια λουκάνικα Μουτεβελής
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
4 φέτες havarti
Για το aioli:
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι
120 γραμμάρια μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 γραμμάρια μπλε τυρί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον μαϊντανό, το μυρώνι και το σκόρδο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι, την μαγιονέζα και το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας.
Ανακατεύετε έντονα και πολύ καλά και τοποθετείτε την aioli στο ψυγείο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κάθετα στα 2 και μετά στην μέση κατά μήκος.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα, ξαναβάζετε το τηγάνι στην φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Φρυγανίζετε ελαφρώς τα ψωμάκια burger και τοποθετείτε στην βάση, μία κουταλιά aioli, την τομάτα, τα μοσχαρίσια λουκάνικα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, άλλη λίγη τομάτα, το havarti και τέλος άλλη μία κουταλιά aioli.

×