Υλικά
150 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
150 γραμμάρια αρακά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
4 αυγά
2 ατομικές μπαγκέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αρωματικό βούτυρο:
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
ΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα πράσινα φασολάκια και τον αρακά για 4-5 λεπτά.Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα κρυώνετε γρήγορα με άφθονο τρεχούμενο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το δενδρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάτε το βούτυρο με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά.
Όση ώρα χτυπάτε το βούτυρο, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο και την 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά τα πράσινα φασολάκια μαζί με τον αρακά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα φασολάκια με τον αρακά σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ότι λιπαρά έχουν απομείνει.
Προσθέτετε τα αυγά στο τηγάνι, χαμηλώνετε άλλο λίγο την φωτιά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνετε να ψηθούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβετε τις μπαγκέτες στην μέση κατά μήκος και αλείφετε πλούσια την επιφάνεια με το αρωματικό βούτυρο.
Τοποθετείτε από πάνω τα σοταρισμένα πράσινα λαχανικά, πάνω τους τοποθετείτε τα τηγανιτά αυγά και σερβίρετε.