Μπρουσκέτα με πολύσπορο ψωμί, καπνιστό σολομό, baby σαλάτα και sauce με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    5'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5'

Υλικά

4 φέτες απο πολύσπορο ψωμί
4 φέτες καπνιστό σολωμό
1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
Μίξη απο baby σαλάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο
2 κουταλιές ελαιολάδο


Για τη sauce:
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Ξύσμα απο 1 λάϊμ
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
Χυμό απο 1/2 λάιμ
30 ml ελαιόλαδο 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε ένα ταψί,τις φέτες πολύσπορο και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο,τις πασπαλίζετε,με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φρυγανίζετε στο grill προθερμασμένου φούρνου για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη sauce, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ξύσμα απο το λάιμ,το ξύσμα απο το λεμόνι,το χυμό του 1/2 λάιμ, τα 30 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε όλες τις baby σαλάτες μαζί με το αβοκάντο και προσθέτετε το χυμό απο το 1/2 λεμόνι,το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,το ελαιόλαδο,το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις φρυγανισμένες φέτες πολύσπορο σε ένα πιάτο,τοποθετείτε μια κουταλιά απο τη sauce,απο πάνω το σολωμό και πάνω το αβοκάντο με τις baby σαλάτες.
Προσθέτε άλλες 1-2 κουταλιές απο τη sauce και σερβίρετε.

×