Υλικά
Για 2 άτομα
2 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
3 αυγά
50 ml γάλα
4 φέτες μπέικον
Για το σπανάκι:
300 γραμμάρια σπανάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το τυρί κρέμα:
120 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
40 ml γάλα
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνετε τις φέτες μπέικον στον κάδο του air fryer και ψήνετε στους 180ο C, για 8-9 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
Όση ώρα ψήνεται το μπέικον, σε ένα βαθύ πιάτο σπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα πιρούνι τα χτυπάτε καλά.
Κόβετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε χοντρά, μακρόστενα μπαστούνια, τις βουτάτε στο μείγμα του αυγού, μέχρι να απορροφήσουν από το μείγμα αυγού και γάλατος, τις στραγγίζετε ελαφρώς και τις τοποθετείτε στον κάδο του air fryer στους 190ο C, για 5-6 λεπτά, γυρνώντας τις αυγόφετες στα μισά του χρόνου.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σπανάκι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε τα υλικά για το τυρί κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τις αυγόφετες μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, το σοταρισμένο σπανάκι και το τραγανό μπέικον από πάνω.

