Αυγόφετες γεμιστές με ζαμπόν, ξινομυζήθρα και γαλοπούλα ψητή

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φέτες ψωμί του τοστ
5 αυγά
50 ml κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία ζαμπόν καπνιστό ‘Χωρίς’ Creta Farms
200 γραμμάρια σπανάκι
1 τομάτα κομμένη στα 8
150 γραμμάρια ξινομυζήθρα
1 συσκευασία γαλοπούλα ψητή ‘Χωρις’ Creta Farms
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τις φέτες του τοστ σε ένα ξύλο κοπής και με ένα πλάστη τις περνάτε να ανοίξουν ελαφρώς.
Τοποθετείτε σε 4 φέτες του τοστ μία φέτα ζαμπόν καπνιστό, διπλωμένη στην μέση, κλείνετε με τις υπόλοιπες φέτες του τοστ και τις περνάτε από τα χτυπημένα αυγά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τις γεμιστές αυγόφετες για 5-6 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα κομμάτια της τομάτας, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες ψητής γαλοπούλας σε μπαστουνάκια και στήνετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις αυγόφετες κομμένες στην μέση, από πάνω το σοταρισμένο σπανάκι, την ψημένη τομάτα, την ξινομυζήθρα και τέλος την ψιλοκομμένη ψητή γαλοπούλα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

BRUNCH

ΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ

×