Αυγά ποσέ με σάλτσα βουτύρου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 αυγά
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
120 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα φιλέτο
Για την σάλτσα βουτύρου:
2 κουταλιές νερό
250 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κυβάκια
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού στον κάδο του air fryer, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στους 200ο C, για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τις φέτες στα μισά του χρόνου.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες καπνιστής γαλοπούλας σε μακρόστενα μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε 4 μικρά, αντικολλητικά φορμάκια στον κάδο του air fryer, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε φορμάκι και βραστό νερό.
Σπάτε από ένα αυγό μέσα σε κάθε φορμάκι και ψήνετε στους 200ο C για 7 λεπτά.
Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τα φορμάκια και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό νερό.
Σερβίρετε τις φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού, πάνω τους το φρέσκο τυρί κρέμα, από πάνω την γαλοπούλα, τα αυγά ποσέ και τέλος την σάλτσα βουτύρου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΟΣΕ

ΠΡΩΙΝΟ

×