Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για την κρέμα:
300 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
90 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκοι
50 γραμμάρια corn flour
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για την σάλτσα κόκκινων φρούτων:
200 γραμμάρια raspberries κατεψυγμένα
80 γραμμάρια ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
Φρέσκα raspberries
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά αλλά να μην βράσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και το corn flour και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μπολ, ανακατεύοντας διαρκώς, τοποθετείτε πάλι το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τοποθετείτε την κρέμα σε ένα πυρέξ, τη στρώνετε ομοιόμορφα, την σκεπάζετε με μία μεμβράνη η οποία να εφάπτεται στην κρέμα και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κόβετε με ένα μικρό τσέρκι, σε σχήμα καρδίας.
Απλώνετε τις καρδιές σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις τρυπάτε πολύ καλά με ένα πιρούνι, σε όλη τους την επιφάνεια, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη, σκεπάζετε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε ένα ταψί από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα κατεψυγμένα φρούτα μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρετε την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετείτε σε ένα μπολ, την χτυπάτε λίγο με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής να αφρατέψει και προσθέτετε την σαντιγί, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετείτε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζετε ελάχιστη κρέμα στο κέντρο του πιάτου, τοποθετείτε μία σφολιάτα καρδιά, γεμίζετε από πάνω με κρέμα, λίγη σάλτσα φρούτων και επαναλαμβάνετε την διαδικασία άλλη μία φορά.
Τελειώνετε με μια καρδία σφολιάτας, λίγα raspberries από πάνω και πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.
![](https://www.alexandrospapandreou.gr/wp-content/uploads/2020/09/print-big.png)
![](https://www.alexandrospapandreou.gr/wp-content/uploads/2020/09/print-small.png)