Ατομικά τσουρεκάκια με λευκή σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30'

Υλικά

Για 10-12 τσουρεκάκια

700 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
200 γραμμάρια γάλα
42 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
115 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
170 γραμμάρια ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
½ κουταλάκι σκόνη μαστίχα
1½ κουταλάκι κακουλέ
2 κουταλάκια μαχλέπι
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
1 κρόκο με λίγο νερό για άλειμμα
80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το γάλα και το ζεσταίνετε ελαφρώς για να διαλυθεί η μαγιά πιο εύκολα.
Προσθέτετε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά.
Προσθέτετε στο μίξερ το γάλα με την μαγιά, την μαστίχα, τον κακουλέ και το μαχλέπι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα με το φτερό.
Αφαιρείτε από το μίξερ το φτερό, τοποθετείτε τον γάντζο, προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαστιχωτή και ελαστική.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να το απορροφήσει.
Τοποθετείτε την ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη σκεπασμένη να φουσκώσει.
Στην συνέχεια κόβετε την ζύμη σε κομμάτια 100-120 γραμμαρίων, πλάθετε σε ατομικά, μικρά, στρογγυλά τσουρεκάκια και τα αφήνετε και αυτά με την σειρά τους, να φουσκώσουν ελαφρώς.
Τοποθετείτε τον κρόκο με το νερό σε ένα μικρό μπολ, το χτυπάτε με ένα πιρούνι και με ένα πινέλο αλείφετε τα τσουρέκια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155ο C, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά.
Όταν τα τσουρεκάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τρίβετε την λευκή σοκολάτα από πάνω και σερβίρετε.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΑΚΟΥΛΕ

ΜΑΧΛΕΠΙ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

×