Υλικά
Για 12-14 κεκάκια
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
120 ml γάλα
50 ml βούτυρο Lurpak λιωμένο
250 γραμμάρια καλαμπόκι
130 γραμμάρια χοιρινό καπνιστό μπούτι κομμένο σε λωρίδες
130 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το καλαμπόκι μαζί με το καπνιστό χοιρινό ζαμπόν, την τριμμένη γραβιέρα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετείτε το γάλα μαζί με τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Τοποθετείτε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και τα αυγά και με μία μαρίζα ανακατεύετε καλά με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, προσθέτοντας και το λιωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μικρές φόρμες για ατομικά κέικ και μοιράζετε ισομερώς το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 24-26 λεπτά.
Όταν τα ατομικά αλμυρά κεκάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα ξεφορμάρετε.