Ασιατικό ρύζι με γαρίδες και κοτόπουλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

200 γρ ρύζι φίνο Agrino
2 κόκκινες πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 γραμμάρια μικρά καλαμποκάκια
4 κουταλιές φύτρα σόγιας
100 γραμμάρια γαρίδες
150 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
Sweet chilly sauce
2 κουταλιές σησαμέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε 600 γραμμάρια νερό, το οποίο αλατίζετε με λίγο χοντρό αλάτι. Ρίχνετε το ρύζι και το βράζετε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Πλένετε με άφθονο νερό τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.
Σε ένα γουόκ αφού έχει ζεσταθεί στην φωτιά προσθέτετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κοτόπουλο και τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τις κομμένες πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύετε και στην συνέχεια προσθέτετε τα καλαμποκάκια, τις φύτρες σόγιας και λίγη sweet chilly sauce.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα έτσι ώστε να πάνε τα υλικά παντού.
Πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.
Εάν θέλετε να νιώσετε την ασιατική κουζίνα μέσα σας δεν έχετε παρά να σερβίρετε με chops sticks.

×