Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
300 γραμμάρια noodles
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές ηλιέλαιο
8 ασπρομανίταρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια αρακά
100 γραμμάρια καλαμπόκι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια τζίντζερ
1200 ml ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές χυμό λάιμ
Ξύσμα από ½ λάιμ
4 κουταλιές fish sauce
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ασπρομανίταρα στα 8, το κολοκυθάκι, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
Καθαρίζετε την γάμπαρη και τοποθετείτε τα σώματα σε ένα μπολ και τα κεφάλια, αφού τα ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό σε ένα άλλο μπολ.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα κεφάλια από την γάμπαρη για 10 λεπτά να αρωματίσουν τον ζωμό και τα αφαιρείτε.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο.
Σοτάρετε τα ασπρομανίταρα μαζί με το κολοκυθάκι, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρακά μαζί με το καλαμπόκι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, την fish sauce και τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε την σούπα να βράσει για 10 λεπτά.
Προσθέτετε τα noodles μαζί με σώματα από την γάμπαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά μπολ με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο από πάνω.