Υλικά
Για 4 άτομα
1 αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο περίπου 3 κιλά (ή δύο μικρότερα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για την γέμιση:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
1 πρέζα μπούκοβο
Για το πιλάφι:
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
80 ml λευκό κρασί
700 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και το φρέσκο δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το αρνίσιο μπούτι σε μία επιφάνεια κοπής, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 μεριές.
Απλώνετε το μείγμα με το φρέσκο τυρί κρέμα στην εσωτερική πλευρά του αρνιού, τυλίγετε σε ρολό και δένετε, με μαγειρικό σπάγκο, σε 4-5 μεριές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι, να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, το τοποθετείτε σε μία γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 1 ώρα.
Προς το τέλος του ψησίματος, για το πιλάφι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει, προσθέτετε το ρύζι, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε την γάστρα από τον φούρνο, προσθέτετε το ρύζι περιμετρικά από το αρνί, περιχύνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και ξαναβάζετε την γάστρα στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

