Υλικά
Για 4 άτομα
1 αρνίσια σπάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά κρεμμύδι πούδρα
1 κουταλάκι σκόρδο πούδρα
½ κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαχανικά:
3 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
3 κρεμμύδια
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι
80 ml ζωμό λαχανικών
1 κιλό baby πατάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα 250 γραμμάρια βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι πούδρα, το σκόρδο πούδρα, την καπνιστή πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε την αρνίσια σπάλα, καλά από όλες τις πλευρές, να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε την αρνίσια σπάλα από το τηγάνι, την τοποθετείτε σε μία γάστρα και την αλείφετε με το βούτυρο μπαχαρικών.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα σκόρδα σε φέτες, τις baby πατάτες στην μέση κατά μήκος, τα καρότα σε χοντρές ροδέλες και τα κρεμμύδια σε τέταρτα.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 5 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια και τα καρότα για 3-4 λεπτά να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε μία φορά και προσθέτετε τα λαχανικά μαζί με τις baby πατάτες στην γάστρα, περιμετρικά του αρνιού.
Κλείνετε την γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στις αντιστάσεις για 2½-3 ώρες.