Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
40 γραμμάρια βούτυρο
4 κουταλιές μουστάρδα squeeze απαλή
200 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά αλεύρι
600 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
600 γραμμάρια baby πατάτες κομμένες στην μέση
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το αρνίσιο μπούτι σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα κομμάτια από το αρνί και τα θωρακίζετε καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν τα κομμάτια του αρνιού θωρακιστούν, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε πάλι το αρνί μαζί με την απαλή μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε και τον ζωμό κοτόπουλο.
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το αρνί να σιγοβράσει για 1-1½ ώρα.
Στα τελευταία 30-35 λεπτά προσθέτετε τις baby πατάτες κομμένες στην μέση.
Όταν το μουσταρδάτο αρνί είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ μαζί με ψιλοκομμένο το θυμάρι και την ρίγανη και το αφήνετε να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα το αρνί μαζί με τις baby πατάτες.