Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό μπουτάκι από αρνάκι κομμένο σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι Kalamata Papadimitriou
3 κουταλιές πελτέ τομάτας
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 ml ζωμό κοτόπουλο
50 γραμμάρια βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια από το μπουτάκι αρνιού έτσι ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα κομμάτια από το αρνάκι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε, τον ζωμό κοτόπουλο, την μουστάρδα, τον πελτέ τομάτας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε πάνω στον πάγκο της κουζίνας τετράγωνα μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε 2 κομμάτια αρνάκι λίγα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγα κυβάκια βούτυρο και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Κλείνετε το αντικολλητικό χαρτί σαν φάκελο και χρησιμοποιείτε σπάγκο μαγειρικής για να το δέσετε.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια του αρνιού.
Τοποθετείτε όλους τους φάκελους σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με ½ κούπα νερό, σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες ελέγχοντας κατά την διάρκεια αν χρειάζεται συμπλήρωμα σε υγρά.