Υλικά
Για 2 άτομα
1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1300 γραμμάρια)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στην μέση
200 γραμμάρια baby πατάτες
1 πράσο
2 καρότα
100 ml ζωμό κοτόπουλο
Για το αρωματικό βούτυρο:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια σκόρδο σκόνη
2 κουταλάκια κρεμμύδι σκόνη
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει πολύ καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Απλώνετε το αρωματικό βούτυρο καλά σε όλο το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές.
Κόβετε τις baby πατάτες στα 4 κατά μήκος, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε διαγώνιες χοντρές φέτες και το πράσο σε μεγάλα κομμάτια
Τοποθετείτε τα λαχανικά στο ταψί, περιμετρικά του αρνιού, μαζί το κεφάλι του σκόρδου, κομμένο στην μέση κατά μήκος, και το τοποθετείτε με το κόψιμο προς τα κάτω, ανάμεσα στα λαχανικά.
Τοποθετείτε το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1 ώρα.