Αραβικές πίτες με λουκάνικο, φέτα, τοματίνια και τηγανιτό αυγό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
2 λουκάνικα τ. Καλαμάτας Μουτεβελής
200 γραμμάρια φέτα χοντροτριμμένη
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
20 τοματίνια
30 γραμμάρια baby ρόκα
4 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε μικρά κυβάκια και τα τοματίνια στα 4.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κυβάκια λουκάνικου για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ξεκινήσουν να βγάζουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε το λουκάνικο από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Απλώνετε τις αραβικές πίτες σε έναν καθαρό πάγκο και μοιράζετε ισομερώς το φρέσκο τυρί κρέμα, αλείφοντας το στην επιφάνεια της πίτας, την σάλτσα τομάτας, τα σοταρισμένα λουκάνικα, τα τοματίνια και τέλος την τριμμένη φέτα.
Τοποθετείτε τις πίτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου για 3-4 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις αραβικές πίτες από το φούρνο, τοποθετείτε πάνω τα τηγανιτά αυγά, την baby ρόκα και σερβίρετε.

×