Αραβικές πίτες με κιμά και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 αραβικές πίτες
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 μικρό πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
8 λιαστές τομάτες
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές πελτέ
250 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
200 ml ζωμό μοσχάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και τις λιαστές τομάτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες μαζί με τον πελτέ τομάτας και την καπνιστή πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε στο τηγάνι τον κιμά, ανακατεύετε μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με την ζάχαρη, τον μοσχαρίσιο ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Όση ώρα μαγειρεύετε ο κιμάς απλώνετε σε ένα ξύλο κοπής τις αραβικές πίτες, τις αλείφετε με το φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζετε με το pasta & gratinar και την μοτσαρέλα.
Τοποθετείτε τις αραβικές πίτες σε ένα ταψί και ψήνετε στο grill του φούρνου για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Όταν οι αραβικές πίτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, απλώνετε πάνω τον κιμά, τυλίγετε και απολαμβάνετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ

ΚΙΜΑΣ

ΤΥΡΙΑ

×