Υλικά
Για 4 άτομα
450 γραμμάρια αρακά
250 γραμμάρια αγκινάρες καθαρισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
½ κουταλιά αλεύρι
50 ml λευκό κρασί
350 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες στα 6 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται.
Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται καθόλου, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί ελαφρώς το λευκό κρασί, προσθέτετε τον αρακά και τον ζωμό λαχανικών και μόλις πάριε μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.
Σερβίρετε τον αρακά με τις αγκινάρες σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.