Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
350 γραμμάρια αρακά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γραμμάρια baby σπανάκι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με το baby σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, μαζί με το μάραθο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα.