Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια αρακά
3 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
8 baby πατάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
10 λιαστές τομάτες
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
150 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
150 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε καλά τις φέτες λουκάνικο για 2-3 λεπτά, δίνοντας ωραίο χρώμα από παντού.
Προσθέτετε τα λαχανικά μαζί με τις λιαστές τομάτες και τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον αρακά μαζί με την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε τον αρακά σε βαθιά ατομικά πιάτα με το φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.