Αρακάς κοκκινιστός με μπιφτέκι κοτόπουλο και λιαστές τομάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια αρακά
1 συσκευασία μπιφτέκι με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
250 γραμμάρια κονκασέ
16 λιαστές τομάτες
400 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φέτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με τις λιαστές τομάτες, τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τον αρακά, τις τομάτες κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, προσθέτετε τα μπιφτέκια, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά με τα μπιφτέκια να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε τον αρακά με τα μπιφτέκια σε ατομικά πιάτα με την φέτα χοντροσπασμένη από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΛΑΔΕΡΟ

×