Υλικά
Για 2 άτομα
4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
300 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
800 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για την σάλτσα μουστάρδας:
250 γραμμάρια μαγιονάτα Kalamata Papadimitriou
20 γραμμάρια κέτσαπ
40 γραμμάρια μουστάρδα
8 γραμμάρια Worcestershire sauce
Για τα ψητά λαχανικά:
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
2-3 πλευρώτους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και την κίτρινη πιπεριά σε φιλέτα, το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες, κατά μήκος, τα πλευρώτους σε μικρότερα κομμάτια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο.
Προσθέτετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και το αφήνετε να βράσει για 25-30 λεπτά.
Όση ώρα βράζει το φιλέτο κοτόπουλο, τοποθετείτε σε ένα μπολ τις πιπεριές μαζί με το κολοκυθάκι και τα πλευρώτους, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά, συνολικά, και από τις 2 μεριές.
Όταν το φιλέτο κοτόπουλο είναι έτοιμο τον αποσύρετε από το κατσαρολάκι, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, το ‘ξεφτίζετε’ και τον τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά, την μαγιονάτα, την κέτσαπ, την μουστάρδα και την Worcestershire sauce και με ένα σύρμα ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε την μισή σάλτσα μουστάρδας, στο μπολ με το κοτόπουλο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Φρυγανίζετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού, αλείφετε τις 2 με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδας, τοποθετείτε από πάνω τα ψητά λαχανικά, το κοτόπουλο και κλείνετε με το ψωμί.