Ανοιχτή πίτα με τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 φύλλα κρούστας
400 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
200 γραμμάρια τοματίνια
2 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Λιωμένο βούτυρο Lurpak για τα φύλλα κρούστας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα πινέλο βουτυρώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 26Ø εκ. και στρώνετε 6 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας, με το λιωμένο βούτυρο, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλο-κόβετε τα φρέσκα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το pasta & gratinar, το σκληρό τυρί Δανίας, την μοτσαρέλα, τα αυγά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα κρούστας, προσθέτετε τα τοματίνια, με το κόψιμο προς τα πάνω, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά, στις αντιστάσεις, χαμηλά στον φούρνο.
Όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΤΥΡΙΑ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×