Υλικά
Για 4 άτομα
8 φύλλα κρούστας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
250 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο για τα φύλλα κρούστας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν ένα καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο από την σοτέζα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά που έχει αφήσει το κοτόπουλο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Προσθέτετε στο μπολ τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μυρώνι και τις καυκαλήθρες μαζί με τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, την φέτα και τα αυγά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Με ένα πινέλο λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 34-36Ø εκ. και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας λαδώνοντας, με ελαιόλαδο, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα κρούστας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-45 λεπτά και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.