Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φασολάκια
500 γραμμάρια σπανάκι
1 συσκευασία λουκάνικα τ. Τζουμαγιάς Μουτεβελής
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
400 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα τ. Τζουμαγιάς σε 3-4 κομμάτια το καθένα, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα τ. Τζουμαγιάς για 2-3 λεπτά, να πάρουν χρώμα, να βγάλουν τα λιπαρά τους και τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι προσθέτετε τα φασολάκια, τον ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν τα φασολάκια είναι έτοιμα, προσθέτετε τα λουκάνικα μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα τα φασολάκια με το σπανάκι και τα λουκάνικα Τζουμαγιάς με 2-3 κουταλάκια φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.