Υλικά
Για 20-22 κουλουράκια
40 γραμμάρια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
80 γραμμάρια πετιμέζι
120 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
70 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το ελαιόλαδο μαζί με το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, το νερό, τα μπαχαρικά και την ξηρή μαγιά.
Τοποθετούμε τον γάντζο, αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία, ελαστική και ελαφρώς κολλώδης ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί, γύρω στα 30 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, πλάθουμε σε στρογγυλά κουλουράκια, βάρους 40 γραμμαρίων, τα τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τα αφήνουμε άλλα 30 λεπτά, και τα ψήνουμε στους 160° C για 25-30 λεπτά.

