Αλμυρή πατσαβουρόπιτα με τυριά και αλλαντικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φύλλα κρούστας
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
6 φέτες καπνιστό χοιρινό μπούτι ψιλοκομμένο
4 φέτες μορταδέλα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
3 αυγά
Λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ανοίγετε τα φύλλα κρούστας, τα τυλίγετε σε σχήμα ρολού, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φύλλο κάθετε 12-14 κομμάτια πάχους 1½-2 εκ.
Ξετυλίγετε τα μικρότερα ρολά που έχουν σχηματιστεί και χωρίζετε τα φύλλα μικρά φύλλα κρούστας που έχουν δημιουργηθεί.
Βουτυρώνετε καλά ένα αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε το 1/3 από τα φύλλα κρούστας αεράτα.
Από πάνω πασπαλίζετε με τα μισά τυριά, την γραβιέρα, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και την φέτα.
Συνεχίζετε τοποθετώντας τα μισά αλλαντικά, την καπνιστή γαλοπούλα, το καπνιστό χοιρινό μπούτι και την μορταδέλα και περιχύνετε με το μισό μείγμα της κρέμα γάλακτος.
Τοποθετείτε από πάνω το άλλο 1/3 των φύλλων και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ποσότητες τυριών, αλλαντικών και μείγματος κρέμας γάλακτος, κρατώντας λίγη παρμεζάνα για το τέλος.
Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα φύλλα.

×