Υλικά
Για 4 άτομα
8 φέτες κοτόπουλο BBQ ψητό-καπνιστό Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
4 φέτες cheddar
4 αυγά
4 κουταλιές μαγιονέζα
4-5 αγγουράκια τουρσί
40 γραμμάρια baby ρόκα
Για τα pancakes:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
330 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Βούτυρο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Για τα pancakes σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και ψήνετε τα pancakes, διαμέτρου περίπου 10 εκ., για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες.
Σερβίρετε 4 πιάτα στήνοντας με την εξής σειρά, pancake, πάνω του το cheddar και το τηγανιτό αυγό, άλλο ένα pancake, πάνω του την μαγιονέζα με τα αγγουράκια τουρσί και τις φέτες κοτόπουλου BBQ και τέλος την baby ρόκα από πάνω.