Υλικά
Για 4 άτομα
Για την βάση:
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
120 ml γάλα
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γέμιση:
200 γραμμάρια καπνιστό ζαμπόν
200 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
80 γραμμάρια καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καπνιστό ζαμπόν και την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και με το σύρμα τα χτυπάτε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτετε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συνεχίζοντας στην ίδια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν η βάση είναι έτοιμη, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το καπνιστό ζαμπόν, το pasta&gratinar, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά με μία μαρίζα.
Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες για τα κεκάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για περίπου 25 λεπτά.