Αλευρόπιτα με φέτα και βούτυρο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-24'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
160 γραμμάρια γάλα
360 γραμμάρια νερό
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
200 γραμμάρια τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το βούτυρο σε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 38-40 εκατοστών και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί το ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε, εναλλάξ με δόσεις, το αλεύρι και σιγά-σιγά και το νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα, χτυπώντας πολύ καλά τα υλικά με ένα σύρμα για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι.
Τοποθετούμε τον χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και περιχύνουμε λίγο από το βούτυρο του ταψιού πάνω στο χυλό.
Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, να πατάει το ταψί στο πάτωμα του φούρνου, για περίπου 20 λεπτά.
Όσο ψήνεται η πίτα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι τα σημεία που μπορεί να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΦΕΤΑ

×