Υλικά
Για 4 άτομα
600 γραμμάρια πλιγούρι
50 γραμμάρια φιδέ
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 mlελαιόλαδο
4 τομάτες τριμμένες
8 τοματίνια κομμένα στα 4
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τον φιδέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινάει να σκουραίνει ο φιδές.
Προσθέτετε το πλιγούρι, σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό και συνεχίζετε προσθέτοντας τις τριμμένες τομάτες μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε το πλιγούρι μέχρι να είναι έτοιμο ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το πλιγούρι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε τα τοματίνια, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλο βαθύ πιάτο με τα φύλλα βασιλικού από πάνω.