Μουσταρδάτα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    16-18'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Μπούμπας
500 γραμμάρια κιμά χοιρινό Μπούμπας
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές soft Lurpak
Για την σάλτσα:
1 κουταλιά βούτυρο soft Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
300 ml ζωμό κοτόπουλο
4 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
200 ml κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά για τα κεφτεδάκια, το μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και συνεχίζετε μέχρι να ξεκινήσει να σχηματίζει ο κιμάς μικρέ ίνες.
Σκεπάζετε το μπολ με μία μεμβράνη και τοποθετείτε τον κιμά τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο
Τοποθετείτε μία αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 3 κουταλιές soft.
Θωρακίζετε και δίνετε χρώμα στα κεφτεδάκια, πολύ καλό, από όλες τις μεριές.
Αποσύρετε τα κεφτεδάκια από την κατσαρόλα αφήνοντας τα λιπαρά από τους κεφτέδες στην κατσαρόλα και ξεκινάτε να προσθέτετε τα υλικά για την σάλτσα.
Προσθέτετε το βούτυρο soft με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΜΑΣ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

×