Αρνί Tagine,με πιπεριές,κολοκύθα και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2½ - 3 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
250 γραμμάρια κολοκύθα
1 κουταλάκι ginger ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλο
3 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και την κολοκύθα σε κύβους.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του αρνιού, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το αρνί είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα, αφήνετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την κολοκύθα και το ginger για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι το αρνί, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το θυμάρι, την ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ανακατεύετε καλά, αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση και το τοποθετείτε στο σκεύος tagine.
Τοποθετείτε το tagineσε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 2½-3 ώρες.

×