Φακές με λαχανικά και chorizo

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια φακές ψιλές Φαρσάλων Agrino
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 chorizo
120 γραμμάρια αρακά
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
900 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τέλος κόβετε τα chorizo σε ροδέλες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το chorizo μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να αφήσει τα λιπαρά του.
Αφαιρείτε το chorizo από την κατσαρόλα, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, τα καρότα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τις φακές, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών.
Αφήνετε τις φακές με τα λαχανικά να βράσουν για 20-25 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στα τελευταία 7-8 λεπτά προσθέτετε τον αρακά και το σοταρισμένο chorizo και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

×