Υλικά
400 γραμμάρια ρύζι φίνο Agrino
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 πράσα μόνο το λευκό μέρος
2 κολοκυθάκια
3 κλωναράκια θυμάρι
60 γραμμάρια ποικιλία αποξηραμένων μανιταριών
200 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
80 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή σε λωρίδες και μετά σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε τα μανιτάρια μέσα στον ζεστό ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να μουλιάσουν και να απορροφήσουν ζωμό.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αφαιρείτε από τον ζωμό και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές φέτες τα πράσα και σε μικρά μπαστουνάκια τα κολοκυθάκια.
Τοποθετείτε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το πράσο και τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε λίγο την φωτιά και αφήνετε το ρύζι να βράσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά προσθέτετε το θυμάρι, την γραβιέρα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειάζεται, και ανακατεύετε καλά.