Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια Φενεού Agrino
1 κύβο λαχανικών
4 τομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
150 γραμμάρια αρακά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα:
Χυμό από ένα πορτοκάλι
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα μαυρομάτικα για 5 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε και πετάτε το νερό.
Ξαναβράζετε νερό και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και βράζετε τα φασόλια για 22-24 λεπτά.
Στην συνέχεια τα σουρώνετε τα περιχύνετε με λίγο κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τον αρακά και τον σουρώνετε.
Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μπολ και προσθέτετε τις τομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια τα τρία πορτοκάλια, και το αγγούρι κομμένο σε κυβάκια καθώς και τον αρακά.
Πασπαλίζετε με αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μίξερ η σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για την σάλτσα της σαλάτας.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα περιχύνοντας από πάνω την σάλτσα και σερβίρετε.