Σολωμός με Μουστάρδα Απαλή και κρούστα ρυζογκοφρέτας με τομάτες και πράσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

2 φιλέτα σολομού κομμένα σε τρία μακρόστενα κομμάτια το καθένα

2 ρυζογκοφρέτες ολικής

2 κουταλιές Μουστάρδα Απαλή

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 τομάτες κομμένες σε φέτες

2 μικρά πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3 κουταλιές Κρέμα Βαλσαμικού Λευκή με Πορτοκάλι & Λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κομμάτια σολομού σε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνετε από πάνω την Μουστάρδα Απαλή.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τις ρυζογκοφρέτες και τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν τρίμμα.
Πασπαλίζετε την ρυζογκοφρέτα πάνω στην Μουστάρδα Απαλή και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o κελσίου για 8-10 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα πράσα για 5-6 λεπτά και όταν είναι έτοιμα προσθέτετε την Κρέμα Βαλσαμικού Λευκή με Πορτοκάλι & Λεμόνι χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύεται μέχρι να γλασάρουν τα πράσα.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τις φέτες τομάτας για 2-3 λεπτά και από τις 2 μεριές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον σολομό με τα γλασαρισμένα πράσα και τις ψητές τομάτες και πασπαλίζετε τα φιλετάκια σολομού με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

×