Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
300 γραμμάρια αρμπόριο
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπέριά
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
150 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμό κοτόπουλο
60 γραμμάρια κοπανιστή Μυκόνου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε το ρύζι αρμπόριο, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το αρμπόριο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όση ώρα μαγειρεύετε το ριζότο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στην μέση κατά μήκος και μετά σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά
Σοτάρετε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο προσθέτετε τις μπουκιές στήθος κοτόπουλο μαζί με την πράσινη πιπεριά, την κοπανιστή Μυκόνου και το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο και σερβίρετε.