Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
150 γραμμάρια καλαμπόκι
200 γραμμάρια baby πατάτες
400 ml ζωμό κοτόπουλο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες μπέικον και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση, στους 240ο C να ψηθεί και να γίνει τραγανό.
Όταν το μπέικον είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε πάλι το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στο βαθύ τηγάνι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το chowder είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το chicken chowder σε ατομικά μπολ με το τραγανό μπέικον από πάνω.