Σπιτική σοκολατένια πραλίνα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

100 γραμμάρια φουντούκια
50 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
70 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε τα φουντούκια και σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς.
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι τα φουντούκια να καλυφθούν από μία σκούρα καραμέλα.
Αποσύρετε τα καραμελωμένα φουντούκια από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και να σκληρύνει η καραμέλα.
Μόλις τα φουντούκια κρυώσουν, τα χοντροκόβετε, τα τοποθετείτε σε ένα μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πάστας.
Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε την σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε μικρά κομμάτια να λιώσει.
Όταν η σοκολάτα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα χτυπημένα φουντούκια, αποσύρετε το μπολ από το μπεν-μαρί και προσθέτετε σιγά-σιγά το βούτυρο μέσα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.
Τοποθετείτε την πραλίνα σε ένα βαζάκι και την αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν κλείσετε το βαζάκι.

×