Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια φασόλια βανίλιες Φενεού Agrino
2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
½ κρεμμύδι
½ πράσο
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
200 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
150 ml ζωμό κοτόπουλο
2 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
Για την κρέμα φέτας:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια φέτα
50 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τις φακές και τις βράζετε για περίπου 35-40 λεπτά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια, το αγγούρι, το κολοκυθάκι και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ με τις φακές μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ την σαλάτα.