Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε 2 φέτες πάχους ½ εκ.
800 γραμμάρια πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
150 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μαϊντανό χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα πράσα στη μέση και μετά σε φέτες και το κεφαλοτύρι σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε και αυτά σε ένα μπολ.
Βάζετε ξανά το βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο μαζί με τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το πρασόρυζο να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να δέσει το φαγητό.
Όση ώρα το πρασόρυζο μαγειρεύεται, τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κυβάκια κεφαλοτύρι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσει το τυρί.
Όταν το πρασόρυζο είναι έτοιμο προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με το χοντροκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το σοταρισμένο κεφαλοτύρι από πάνω.