Υλικά
Για 4 άτομα
1 αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά κομμένο για φούρνο
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 τομάτες
10 baby πατάτες κομμένες στα 4
150 ml ζωμό κοτόπουλο
Για την μαρινάδα:
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
5 τοματίνια
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
2 κουταλάκια κόλιανδρο σπόροι
1 κουταλάκι ροζ πιπέρι
2 κουταλιές δενδρολίβανο
50 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές Worcestershire sauce
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές κέρατο και τις τομάτες στα 4.
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα, εκτός από το βούτυρο, το πράσο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια, το σκόρδο, τα τοματίνια, το κύμινο, τους σπόρους κόλιανδρο, το ροζ πιπέρι, το δενδρολίβανο, το λευκό κρασί, την Worcestershire sauce, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μίξερ σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Αλείφετε καλά το αρνίσιο μπούτι με την μαρινάδα και το τοποθετείτε πάνω σε δυο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί μέσα ένα ταψί.
Προσθέτετε περιμετρικά τα κομμένα λαχανικά μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγετε σφιχτά με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε το αρνίσιο μπούτι σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 5 ώρες.
Τα τελευταία 45 με 60 λεπτά ανοίγετε την λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει καλό χρώμα το αρνί.
Όταν το αρνί είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και το σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με τα λαχανικά στο κέντρο του τραπεζιού.