Μακαρόνια με κιμά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Μπούμπας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 πράσο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 φέτες μπέικον
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές πελτέ
3 τομάτες ψιλοκομμένες
3 κουταλιές Worcestershire sauce
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το μπέικον.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλει και το μπέικον τα αρώματα του.
Προσθέτετε στο τηγάνι τον κιμά, ανακατεύετε μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς και προσθέτετε τον πελτέ μαζί με την Worcestershire sauce συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Τέλος προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με την ζάχαρη ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε την φωτιά να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Όση ώρα μαγειρεύετε ο κιμάς τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, σουρώνετε τα σπαγγέτι, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τα ζυμαρικά, από πάνω τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε με το σκληρό τυρί Δανίας.

×