Υλικά
Για 2 άτομα
300 γραμμάρια φακές ψιλές Φαρσάλων Agrino βρασμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο τριμμένο
1 παντζάρι βρασμένο κομμένο σε κυβάκια
20 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τα τοματίνια στα 4.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο μαζί με το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε όλα τα υλικά για την σαλάτα, τις φακές, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, τα τοματίνια, το τριμμένο καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια , το ψιλοκομμένο παντζάρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τον δυόσμο, τον προσθέτετε στο μπολ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Σερβίρετε την σαλάτα με φακές και λαχανικά σε μεγάλα ατομικά μπολάκια.