Μοσχαρίσιο burger με σάλτσα μπλε τυριού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-15'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 burger buns
1 τομάτα κομμένη
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
8 φέτες μπέικον
50 γραμμάρια baby ρόκα
4 φέτες cheddar
Για το μπιφτέκι:
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Μπούμπας
4 κουταλιές σχοινόπρασο
2 κουταλιές Worcestershire sauce
Για την blue cheese sauce:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu 
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι, τον κιμά μοσχάρι, την Worcestershire sauce, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμώνετε πολύ καλά, πλάθετε 4 μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες μπέικον μέχρι να γίνουν τραγάνες και τις αποσύρετε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά δίνετε καλό χρώμα στα μπιφτέκια και από τις 2 μεριές και μετά τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-15 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες και προσθέτετε τα κρεμμύδι μαζί με την μαύρη ζάχαρη και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.
Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την blue cheese sauce, το φρέσκο τυρί κρέμα και το μπλε τυρί, σπασμένο με τα χέρια σας και ανακατεύετε καλά.
Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα και τα αποσύρετε από τον φούρνο τοποθετείτε πάνω τους κατευθείαν τις φέτες cheddar να λιώσουν.
Όταν όλα είναι έτοιμα, τοποθετείτε στον φούρνο τα burger buns να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Στήνετε τα burger τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το κάτω burger bun, την blue cheese sauce, τις φέτες τομάτας, το μπιφτέκι με το cheddar, το καραμελωμένο κρεμμύδι, το τραγανό μπέικον, την baby ρόκα και τέλος το πάνω burger bun και σερβίρετε.

×